2017. december 16., szombat

Túlóra


  Mi kell ahhoz, hogy az amúgy is ingatag lábakon álló dolgozói megelégedettséget pillanatok alatt földig rombolják? Végy egy csoportvezetőt, és add a következő szavakat a szájába délutános műszakban, este nyolc órakor: - Holnap reggel hatra vissza kell jönnötök!
  Képek és szavak cikáznak ilyenkor az ember fejében. A nyugalom megzavarására alkalmas képeket tartalmazó rendőrségi jelentés, Tarantino legjobb pillanatait idéző, vérben bőven tocsogó jelenetek, amikor a kiszolgáltatott munkavállaló megbomlott elmével ámokfutást rendez. Nem tudom, ez borzasztóbb-e, vagy a valóság, amikor szikrázó szemmel, de lehajtott fejjel mond az ember belenyugvó, megalkuvó igent.
  Aztán éjfél magasságában beállítja az ébresztőt fél négyre, leteszi a fejét, és pár pillanat múlva, amikor a másik tartományban Megan Fox épp rájön, hogy nem tud nélküle élni, minden idők legéktelenebb kolompolása rángatja vissza a sivár valóságba. Egész nap csökkentett üzemmód, lelassult mozgás, keletiesen összehúzott, véreres szemek, késleltetett reakciók a külvilág ingereire. A délután hátralevő részében pedig legfeljebb a Szégyentelenek legújabb epizódjait képes befogadni.
  Odaadni a legfontosabbat, az időmet, ráadásul ilyen körülmények közt pár darab plusz ezresért! Hiába, pocsék üzletember vagyok. De legalább jó rabszolga, ez is valami. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése